banner388

Karakola Bomba Yüklü Araçla Saldırı!

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araç ile düzenlenen saldırı ve sonrasında yaşanan çatışmada, 2 asker şehit oldu, 1 vatandaş yaşamını yitirdi, 36 kişi ise yaralandı.

Karakola Bomba Yüklü Araçla Saldırı!

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araç ile düzenlenen saldırı ve sonrasında yaşanan çatışmada, 2 asker şehit oldu, 1 vatandaş yaşamını yitirdi, 36 kişi ise yaralandı.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 14:42
Karakola Bomba Yüklü Araçla Saldırı!

Mardin-Diyarbakır karayolunda bulunan merkez Artuklu ilçesinde Sultan Şeyhmus Beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’nda meydana gelen patlamada alınan ilk bilgilere göre, nizamiyede görevde olan askerler, yaklaşan bir araca “dur” uyarısında bulundu fakat  ihtara uymayan araç yaklaşmaya devam edince, askerler ateş etti Bunun üzerine araçta bulunan terörist, bomba yüklü aracı patlattı. Patlatma sonrasında karakolda yangın çıkarken, daha önceden araçtan inerek, karakol çevresinde pusuya yatan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma da yaşandı.Mardin’de karakola bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlar ile yapılan ve iki askerin şehit olduğu, bir kadının da yaşamını yitirdiği saldırıda, yaralı sayısı 36’e yükseldi. Birçok evin yıkıldığı köyde, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan merkez Artuklu ilçesi Sultan Şeyhmus Beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na teröristlerin ilk olarak  bomba yüklü araç patlatıp, ardından da uzun namlulu silahlar ile yaptıkları saldırıda iki asker şehit olmuş, bir kadın da yaşamını yitimişti. Patlamada yaralı sayısı ise 36’ya yükseldi. Yaralılar, kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavi altına alınması ile birlikte öte yandan, patlama nedeni ile karakol binasının yanı sıra, çevredeki birçok ev büyük hasar gördü. Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yıkılan evlerde arama kurtarma çalışmaları halen devam etmekte.
Genelkurmay’dan Mardin açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin’in Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına yapılan hain terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.
Genelkurmay Başkanlığından yapmış olduğu açıklamada, " Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına 09 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 13.00’te bölücü terör örgütü mensubu teröristler patlayıcı madde yüklü araç ile haince bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı neticesinde iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş ve biri ağır olmak üzere 12 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye nakil olmasıyla birlikte tedavilerine devam edilmektedir. Aynı saldırıda bir sivil vatandaşımız da yaşamını yitirmiştir.
İçlerimizi derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça, haince saldırıda yaşamını yitiren aziz şehitlerimiz ile sivil vatandaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 09.07.2016 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.