banner388

İmamdan Şok Hareket

Darbe olayında gece sela okunmakta olan bir caminin elektiriği başka bir imamın bilinçli bir şekilde kesmesi üzerine olay hakkında soruşturma başlatıldı. Askeri bir araç ile camiye gelen imam, kameralara yansıdı.

İmamdan Şok Hareket

Darbe olayında gece sela okunmakta olan bir caminin elektiriği başka bir imamın bilinçli bir şekilde kesmesi üzerine olay hakkında soruşturma başlatıldı. Askeri bir araç ile camiye gelen imam, kameralara yansıdı.

21 Temmuz 2016 Perşembe 16:44
İmamdan Şok Hareket

Alınan bilgiler doğrultusunda, darbe gecesinde askerler düzenlediği darbe girişiminden sonra Türkiyede olduğu gibi  Fethiye'de de selalar okunmaya başlanmıştı. Üzümlü Mahallesi'nde yeralan Selçuklu Camisi'nde sela okunduğunda, camiye jandarma aracı ve Muhtar E.A. ile beraber gelen Merkez Camisi İmamı İ.D., cep telefonu feneri ile içeri girdi ve elektiriği kesti. İ.D.'nin camiye girdi ve ardından bütün ışıklar ve kameralar kapandı.

Olaya birebir şahit olan Mehmet Demirezen, Cumhuriyet Başsavcılığına muhtar ve imam hakkında suç duyurusu yaptı. Vatana, millete,bayrağına ve ezana sevgisi olmayan kişilerin seladan rahatsız olup elektiriği kestiklerini söyleyen Demirezen, elektiriğin kesilmesi ile sela sesinden rahatsız olan kişilerin darbe girişimini yapanlar ile aynı olduklarını belirterek, "Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Fethiye Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünü bilgilendirdim. Bu insanların cezalandırılmasını ve bir daha böyle bir olay gerçekleştirildiği zaman ezana, bayrağa, bu olayın ibret olmasını istiyorum" dedi.

Muhtar E.A.'nın rahatsız olup, mahallede bulunan imamları arayıp selayı susturmalarını istediğini öne süren Demirezen, "Muhtar, tehtit için 'Buranın amiri benim. Ben ne dediysem onu yapın' diyerek selaların susturulmasını istiyor.Cami imamı üzümlü jandarması karakolundan yardım alarak Jandarma ile beraber bu işi yapıyorlar. Bu olayları muhtar kışkırtmak şartı ile yapıyor" şeklinde konuştu.

Muhtar seladan rahatsız olduğunu yalanlayıp E.A., "İddiaları kabul etmiyorum. O akşam olaylar yaşandığı zaman insanlar birbirine girdiler. Cami elektiriğini kesilmesi ile benim bir tasarrufum söz konusu değil" dedi.

Soruşturma Açıldı

Müftü Oğuzhan Kadıoğlu mahalleden olan duyarlı bir kişini suç duyurusunda bulunduğunu birde bu durumun kendilerini ilettiklerini dile getirdi. Kadıoğlu, konu ile ilgili olarak personel hakkında idari işlem lerin başlatıldığını dile getirdi.

Son Güncelleme: 21.07.2016 17:53
Anahtar Kelimeler:
DarbeImamFethiye15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.