banner388
banner390
banner410
banner408

Emniyet Uyardı! Logo Tuzağına Dikkat

Polis, binlerce bilgisayarı polis logolu sahte yazılımla virüs bulaştırarak kilitleyip, tekrar açılması için vatandaşdan para isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı.

banner269

Emniyet Uyardı! Logo Tuzağına Dikkat

Polis, binlerce bilgisayarı polis logolu sahte yazılımla virüs bulaştırarak kilitleyip, tekrar açılması için vatandaşdan para isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı.

01 Ekim 2016 Cumartesi 15:11
Emniyet Uyardı! Logo Tuzağına Dikkat

Dolandırıcıların bu kadarına da pes! dedirten yeni planı vatandaşların polise şikayeti üzerine meydana çıktı. Sahte yazılımlarla polis logosu kullanarak binlerce bilgisayar kullanıcısı mağdur ederek, sistemlerini kilitleyen dolandırıcıların maskesi, kullanıcıların EGM’ye bağlı Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığına (BSM) ulaşan şikâyet ve ihbarlarıyla düştü.

EMNİYET SİTESİNDEN UYARDI
İnternet kullanıcılarının bazı internet sitelerini ziyaret ettikten sonra bilgisayarlarının kilitlendiği, ekranda Polis logosunun kullanıldığı “Türk Polisi Siber Suç Mücadele Bölümü” ve “Bilgisayarınızın kilitlendi ve cezai kovuşturmayı önlemek için 200TRY ödeme yapmanız gerekir” şeklinde ibarelerin belirdiği ve kullanıcılardan para talep edildiğini gelen şikayatler üzerine  tespit eden Emniyet, vatandaşı gerek internet sitesinden, gerekse kalabalık yerlere asılan afiş ve dağıttıkları broşürlerle uyardı.

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN YENİ PLANI 
Emniyet yaptığı uyarıda, ''EGM’ye bağlı birimlerin böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Yapılan ön incelemelerde kullanıcıların bilgisayarlarına yerleştirilen virüs tarafından ekranlarının kilitlendiği belirlenmiştir. Bu virüsün, kullanıcıları dolandırmayı hedefleyen şahıslar ya da suç örgütleri tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için bilgisayarına virüs yerleşmiş vatandaşlarımızın kesinlikle para yatırmamaları, kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamaları, bilgisayarlarını söz konusu zararlı yazılımı yok edecek şekilde virüs taramasından geçirmeleri, gerekirse yeniden kurmaları, mağdurların en yakın polis merkezine veya Cumhuriyet Savcılığına müracaat etmeleri hususu kamuoyuna saygıyla ve önemle duyurulur''ifadelerine yer verildi. 
 
Emir Dursun AKAR  

Son Güncelleme: 01.10.2016 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.