banner388

Darbeciler Kazan'da Halka Ateş Açtı

Ankara'nın Kazan ilçesinde 4. Ana Jet Üs Komutanlığına giderek uçakların kalkmasına engel olmak isteyen halkın üzerine asker ateş açması sonucu olayda çok sayıda vatandaş yaralandı ve yaşamını yitirdi.

Darbeciler Kazan'da Halka Ateş Açtı

Ankara'nın Kazan ilçesinde 4. Ana Jet Üs Komutanlığına giderek uçakların kalkmasına engel olmak isteyen halkın üzerine asker ateş açması sonucu olayda çok sayıda vatandaş yaralandı ve yaşamını yitirdi.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 11:45
Darbeciler Kazan'da Halka Ateş Açtı

Darbe girişiminin haberi alınması ile birlikte belediye önüne akın akın gelen halk buradan ellerinde bayraklar ile Akıncı Mahallesinde bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığına gitti.
Darbe girişiminde kullanılan helikopter ve uçakların Kazan'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalktığının duyulmasının ardından Kazanlılar yaklaşık olarak 2 bin kişilik kalabalık bir grup ile giderek Üs Komutanlığının Nizamiyesi önünde toplandılar.
Uçakların kalkmasının engellenmesini isteyen vatandaşların içeri girmesine izin vermeyen askerler halkın dağılmasını çağrısında bulundu ve sürekli havaya uyarı ateşi açtılar. Bir helikopterden kalabalığın üzerinde uzun süre alçaktan uçuş yaptı. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre nizamiyenin yanındaki bir iş makinesine binen bir kişi nizamiyeden içeri girmek istediyse de vatandaşların müdahalesi neticesinde durduruldu.Vatandaşlar dağılmayınca da asker ile halkın üzerine ateş açtı. Yaşanan olayda çok sayıda vatandaş yaralandı ve yaşamını yitirdi. Yaralılardan 33 tanesi Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesine götürüldü ve hastanedeki nöbetçi personel yeterli olmayınca ilçedeki sağlık çalışanları göreve tekrar çağrıldı. Hastane acil servisi yetersiz kalınca yaralılara koridorlarda hemen müdahale edildi ve tamamı ambulanslar ile Ankara'daki hastanelere gönderildi.
Yaralılardan Ömer Takdemir (20) yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiç.Yaşanan olayda kaç kişinin hayatını kaybettiği henüz bilinmiyorken  Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi bununla birlikte saldırıda yaşamını yitiren 4 kişinin daha cesedi Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi morguna götürüldü.20 civarında ambulansın geldiği hastane bahçesinde adeta can pazarı yaşandı.
 

Son Güncelleme: 16.07.2016 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.