banner388

600 Kilogramlık Patlayıcı Ele Geçirildi!

Diyarbakır’da askeri kuvvetler tarafından gerçekleştirilen mayın taramasında yaklaşık 600 kilogramlık patlayıcı bulundu.

600 Kilogramlık Patlayıcı Ele Geçirildi!

Diyarbakır’da askeri kuvvetler tarafından gerçekleştirilen mayın taramasında yaklaşık 600 kilogramlık patlayıcı bulundu.

21 Kasım 2016 Pazartesi 18:36
600 Kilogramlık Patlayıcı Ele Geçirildi!

Diyarbakır’da askeri kuvvetler tarafından gerçekleştirilen mayın taramasında yaklaşık 600 kilogramlık patlayıcı bulundu. Kontrollü bir şekilde yok edilen patlayıcının patlatılmadan ele geçirilmesiyle büyük bir facianın önüne geçilmiş oldu.
Yetkililer tarafından yapılmış olan açıklamada "Diyarbakır ili sınırları içinde etkinlik gösteren bölücü terör örgütünün son vakitlerde gerçekleştirdiği terör faaliyetleri, vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal etkinliklerini yürütme ve yolculuk etme haklarını kullanmalarına olumsuz olarak etki etmektedir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, halkımızın her türlü terör faaliyetlerinden korunması, seyahat etme haklarını gönül rahatlığıyla kullanması amacıyla her türlü önlem alınmaktadır. Bu önlemler çerçevesinde Silvan ilçesi Sarıbuğday köyü dolaylarındaki Diyarbakır - Silvan karayolunda gerçekleştirilen mayın/EYP araması sırasında; menfez ile asfalt zemin arasına döşenmiş halde 30 adet poşet içerisinde yaklaşık 600 kilogram amonyum nitrat, 3 tane elektrikli fünyeye bağlı 450 metre uzunluğunda kablo, 1 adet telsiz, 24 adet birleştirilmiş pil bloğu ve 1 adet TOL serisi devre kartına bağlı ve aktif halde EYP düzeneği belirlenmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle bulunan EYP, Patlayıcı Madde İmha timi aracılığıyla yerinde imha edilmiş, karayolunda oluşan hasar karayolları bölge müdürlüğü tarafından onarılarak anılan karayolu trafiğe açılmıştır. Bölgemizde hayatını idame ettiren vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etme hakkını rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak maksadıyla teröristle mücadele çerçevesinde sürdürülen faaliyetler kararlılıkla sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Son Güncelleme: 21.11.2016 19:57
Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırPkk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.