Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor
2017-12-06 15:25:04

YENİ YIL TAKVİMİ

Mehtap Arat

06 Aralık 2017, 15:25

Uzun bir aradan sonra yeniden sizlerleyim. Biliyorsunuz ki, yeni bir yıla gireceğiz. Herkesin  yeni yıldan birçok beklentisi oluyor. Hepimizin de tek temennisi ;sağlıklı , mutlu , barış içerisinde sevgiyle bir arada yaşamak ve sevgiyle kucaklaşmak. Yeni yıldan bir şeyler beklerken , biz de sonuca ulaşmak için elimizden geleni yapmalıyız tabii ki.  Kimisi iş hayatı , kimisi ise eğitim hayatı derken bir hayat mücadelesi içerisinde buluyoruz kendimizi.  Yeni yıl için size kendinizi ve sevdiklerinizi unutmamanız için köşe yazıma minik notlar iliştiriyorum. 

1-    PUSULANIZ SEVGİ OLSUN 

Sevginin gücüne inanın. Ne olursa olsun ; bir insanı, hayvanı sevmek ,çiçeği sevmek sizin gücünüzü gösterir. Dünya seviyorken güzel !Ve  dünya siz daha çok sevdikçe sizinle daha da güzelleşecek. 

2-    ISTEYIN...VE OLSUN !

Hepimizin bir “keşke” si var. Olmasını istediğimiz, ama gücümüzün bittiğini sandığımız o kadar çok vazgeciş var ki...İşte , tam o noktada iradeniz devreye girsin. “Ben bunu yapabilirim.” deyin. Çok isteyin ve olmasını istediğiniz şey için çaba sarf edin. 

3-    KENDINI TANI

Şimdi diyeceksiniz ki, kendimi zaten tanıyorum. Bir insan, kendini en iyi  nasıl tanır ? Mesala , şöyle yapalım. Cevaplarını merak etmiyorum çünkü benim için kendinize soracağınız sorular daha önemli. . Ben ne sorarsam sorayım , bana kaçamak cevaplar söyleyebilirsiniz. Ama insan kendini sormalı, sorgulamalı ve kendine zaman ayırmalı.

4-    SUSMA !

“Birlikten kuvvet doğar. “ Ne güzel atasözü değil mi ? Çevremizde şahit olduğumuz kadın şiddetlerini, çocuk istismarına ,kadın-erkek cinayetlerine sessiz kalmamalıyız. “Bana dokunmayan yılan , bin yaşasın .” bilincinden ziyade sesimize ses katarak konuşmayı değil, çığlık atmayı öğrenebiliriz. 


5-    HAYVANLARI SEVELİM

Daha önceki köşe yazılarımda da bu konuya değinmiştim. Insanı insan yapan vicdanıdır. Sokak hayvanlarını sevin. Onlara kötü davranmayın. Unutmayınızki ki sevgi  sevgiyi çağırır. Bir kap su , bir kap mama sizi özel kılar. 


YENI YILDAN BENIM NOTLARIM BUNLAR. UMARIM GÜZEL BIR YIL GECIRIRSINIZ. HEPINIZI SEVGI ILE KUCAKLIYORUM.

Mehtap ARAT

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.