Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yılmaz: 'Suriyelilerden daha çok çekeceğiz'

Web Tv

Karşıyım programına katılan Samsunhaber.com köşe yazarlarından Şerif Yılmaz, Suriyeli sığınmacılar konusuna değindi.

Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan'ın hazırlayıp, sunduğu her hafta perşembe akşamları yayınlanan Karşıyım programının bu haftaki konuğu Samsunhaber.com köşe yazarlarından Şerif Yılmaz oldu.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar konusunda izlediği politikaları eleştiren Yılmaz, " Türkiye'deki bu sığınmacılara sağlanan imtiyazlar çok fazla. Dünaynın hiçbir ülkesinde sığınmacılara bu kadar hak tanınmıyor, bu kadar ucuz vatandaşlık verilmiyor. Suriyelilerden bazıları gelir gelmez Türkiye vatandaşlığına alındı. Türkiye'nin kaderinin oylandığı bir seçimde oy kullandılar" dedi. 

Kim sığınmacı, Türkler mi Suriyeliler mi?

Suriyelilerin zaman zaman ülkemizdeki bazı şehirlerde toplu hareketler yapmaya başladıklarını belirten Yılmaz, " Biz Suriyelilerden çok çekeceğiz. Sığınmacılara tanınan imtiyazlar artık halkımızın canını yakıyor. Benim çocuğum üniversiteyi kurslara giderek, çok çalışarak kazanırken, onlar istedikleri üniversiteye sınavsız girebilecekler. O zaman kim sığınmacı?Türkler mi yoksa Suriyeliler mi? Burada bir hakkaniyetsizlik var" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.