Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Hastaya müşteri gözüyle bakılıyor

Web Tv

Karşıyım programına konuk olan Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, sağlıkta dönüşüm programıyla artık sağlık hizmetlerine meta, hastaya ise müşteri olarak bakıldığına değindi.

Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan'ın hazırlayıp sunduğu Karşıyım programının bu haftaki konuğu Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan oldu. Sağlıkta Dönüşüm Programından, şehir hastanelerine kadar pek çok konunun ele alındığı programda Erkan, ayrıca Atakum Belediye Başkanlığı için aday olacağını da açıkladı.

2003 yılında uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık hizmetine meta, hastaya ise müşteri gözüyle bakılmaya başlandığını, bunun çok tehlikeli ve kötü bir durum olduğunu dile getirerek, " Bu programla beraber toplumda doktora olan güven azaldı, yaşanan bu şiddet olaylarının temelinde de bu program var. Vatandaşımız artık 3 hekime danışmadan yapılması gereken operasyona karar veremiyor" dedi. 

Erkan, programda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Atakum Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşündüğünü de açıkladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.