Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Olimpiyatlarda 3. günün özeti! Türkiye'den 2 altın

Spor

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının 3. gününde mücadelelere devam edildi. Türkiye, turnuvanın ilk madalyalarını judoda aldı.

Samsun Haber – Samsun’da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının 3. Gününde mücadeleler devam etti. Türkiye, judoda 2 altın madalya almayı başardı. Takım oyunlarında da nefes kesen mücadeleler spor severlerle buluştu.


BASKETBOL MİLLİ TAKIMI YİNE KAYBETTİ

İşitme Engelliler Erkek Basketbol Takımı, ilk maçta Polonya’ya mağlup olmuştu. A Milliler, turnuvanın ikinci maçında ise Litvanya’ya 87-55 kaybetti. Kadınlar Milli Basketbol Takımı ise Yunanistan’a 38-37 yenildi.


FUTBOLDA FARKLI GALİBİYET

İşitme Engelliler Bayan Futbol takımı, turnuvada ilk maçta Brezilya’ya 4-1 mağlup olmuştu. Milliler, ikinci maçında ise Çin karşısında sahadan 5-0 galip ayrılmayı başardı.


HENTBOLDA MİLLİLERDEN FARKLI AÇILIŞ

İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı, turnuvada oynadığı ilk maçta Brezilya’yı 36-16 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.


BADMİNTONDA MİLLİLER ÇEYREK FİNALDE ELENDİ

İşitme Engelliler Badminton karışık takım müsabakasında Türkiye, gruptaki ikinci maçında Hindistan’a 5-0 kaybetmesine rağmen ilk maçında Endonezya’yı mağlup ettiği için çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise Çin’e 3-0 mağlup olan milliler turnuvaya veda etti. 


İLK MADALYALAR JUDODA


Kata takım müsabakasında milli sporcularımız Erkan Esenboğa ile Abdullah Sevinç altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı Koreli Myeongjin Han – Sun Hee Choi ikilisi, bronz madalyayı ise Ukraynalı Kateryna Shepeliuk – Vladyslav Mozyrev ikilisi kazandı.


MASA TENİSİNDE MİLLİLERDEN ÜÇER MAĞLUBİYET

İşitme Engelliler Kadınlar masa tenisi takım müsabakasında millilerimiz A Grubu’ndaki ilk maçında Japonya’ya 3-0, ikinci maçında ise Polonya’ya ise 3-1 kaybetti. Milliler günün son maçında da Çin’e 3-0 mağlup oldu.


Erkekler takım müsabakasında milli takımımız A Grubu’ndaki ilk maçında Kore’ye, ikinci maçında Hong Kong’a, üçüncü maçında da Ukrayna’ya 3-0 mağlup oldu.


PLAJ VOLEYBOLU: YASİN VE RESUL KAZANDI


Erkeklerde Yasin Okatan – Resul Tekin ikilisi, E Grubu’ndaki ilk maçında Avusturyalı Kurzmann / Grath ikilisini 3 sette yenerken Harun Metin- Emre Çiftçi ikilisi  B Grubu’ndaki ilk maçında Belaruslu Artur Drabenok / Viktar Litvinka ikilisine iki sette yenildi.


Kadınlarda Ayşegül Yalnız – Damla Buğse Çelep ikilisi D Grubu’ndaki ilk maçında Alman Nelly Steinbach / Peggy Steinbach çiftine iki sette yenildi. İlayda Pay / Meltem Çal ikilisi C Grubu’ndaki ilk maçında Meksikalı Ana Rosa Sandoval / Erika Segoviano ikilisine iki sette mağlup oldu.


TENİSTE MİLLİLER TUR ATLADI

Tek kadınlar 1. turda Asuman Saki Hintli rakibi Madhu Jaiswal’ı 6/1, 6/3’lük setlerle yenerek bir üst tura yükseldi. Tutem Bangüoğlu da İtalya Giulia Bassini’yi 6/3, 6/2’lik setlerle yendi ve tur atladı. Beste Mürşitoğlu Fransız Aurelie Coudon’a  0/6, 0/6’lık setlerle mağlup oldu ve elendi. Milli tenisçimiz Berçem Kol Hintli Shaik Jafreen 0/6, 3/6’lık setlerle mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. 


Tek erkekler 2.turda, ilk turu bay geçen Necati Görmez, Büyük Britanyalı Jack Alexander Clifton’a 0/6, 0/6’lık setlerle yenildi. Aynı turda Sercan Yeşilova da Sloven rakibi Marino Kegl’e 0/6, 0/6’lık setlerde yenildi.


VOLEYBOLDA BEKLENEN GALİBİYET

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Dünya şampiyonu erkek voleybol milli takımı, turnuvanın ilk maçında Brezilya’yı 3-0 mağlup etmeyi başardı. Kadınlar Milli Voleybol Takımı ise turnuvaya 3-0’lık Rusya mağlubiyetiyle başladı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.