Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Atabey Çiçek'den sonra şimdi de Rıza Çalımbay tepki gösterdi 

Spor

Liglerin devam kararına bir tepki de Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay'dan geldi. Samsunsporlu Atabey Çiçek'in büyük destek gören tepki mesajının ardından tecrübeli teknik adam da katıldığı bir televizyon programında, futbolcularının tedirgin olduğunu söyledi.  

Samsunspor Haber - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in liglerin devam edeceği yönündeki açıklamasının ardından futbol camiası ikiye bölündü. Yılport Samsunspor'un forvet oyuncusu Atabey Çiçek'in TFF'nin bu kararını eliştiren mesajına bir destekte Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay'dan geldi. Tecrübeli teknik adam katıldığı bir televizyon programında liglerin başlatılmasıyla ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte Rıza hocanın konuya ilişkin söyledikleri; 

BU KARAR BİLİM KURULUNDAN DÖNMELİ 

"Bence tarih yanlış hem de çok yanlış. Oyuncuların hazırlanması açısından da yanlış. Bazı oyuncular yurt dışında, başka şehirlerde. Bence ne kadar geç yapılırsa o kadar iyi. Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulumuz çok iyi çalışıyor, çok iyi yere getirdiler. Yüzlerce sporcu ve görevliyi en temaslı oyunda bir araya getirmek en büyük yanlışlardan olacak. Biz oynamak, risksiz bir zamanda, en rahat dönemde ligimizi bitirmek istiyoruz. Birkaç vaka varken ligler iptal oldu şimdi vaka çok ama oynatmak istiyorlar, çok erken başlatıyorlar. Bunun sebebini anlayamıyorum.

FUTBOLCULARIMIZ TEDİRGİNLİK YAŞIYOR 

Futbolcular, temastan kaçacaklar. Tatsız, tuzsuz çok kötü lig maçları oynanacak. Futbolcu arkadaşlarımızın hepsi ailesini düşünecek. Kafaları orada olacak. Bir de deplasmanlı yapmışlar. Nerede kalınacak, nasıl yapılacak? İstedikleri kadar önlem alsınlar, futbolda sosyal mesafe koruma şansı sıfır, mümkün değil. Çok büyük yanlış yapıyorlar. Sayın Sağlık Bakanımıza, Koronavirüs Bilim Kurulu’na inanıyorum. Bu kararın, kesinlikle Bilim Kurulu’ndan dönmesi lazım. Türkiye’de çok sayıda teknik direktör var. Bir tanesini çağırıp fikrini almıyorlar. Belki çok güzel şeyler çıkacak ama maalesef sormuyorlar.”

Haber: Özgür KALANBAK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.