Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Zamlar ve faturalar aradaki farkı açtı! İşte son anket...

Siyaset

2023 seçimlerinin yaklaşması ile birlikte anketler peş peşe gelmeye başladı. Son yapılan ankette iki ittifak arasında fark açılmaya başladı. Özellikle gıda ürünleri, akaryakıt ve faturalarda yaşanan zamlar sonrası Cumhur İttifakı'nda düşüş yaşandı. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında puan farkı yüzde 4'e çıktı. İşte detaylar...

Metropoll Araştırma Şirketi son anket sonuçlarına paylaştı. Yapılan ankette iki ittifak arasında puan farkı dikkat çekti. 

İKİ İTTİFAKA YAKIN HİSSETMEYİP MİLLET'İ TERCİH EDENLER YÜZDE 6

Millet İttifakı'na yakın hissettiğini söyleyen katılımcıların oranı yüzde 43,7, Cumhur İttifakı'na yakın hissedenlerin oranıysa yüzde 40 olarak ölçüldü, iki ittifaka da yakın hissetmemesine rağmen oy verirken Millet İttifakı'nı tercih edeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 6 oldu. Böylece Millet İttifakı'na oy desteği yüzde 49,7'ye ulaştı.

MİLLET İTTİFAKI FARKI AÇIYOR

Yakın hissetmemesine rağmen Cumhur İttifakı'nı tercih edeceğini söyleyenlerin oranıysa yüzde 2,1'de kaldı. Cumhur'un oy desteği de yüzde 42,1'e çıkmış oldu.

"ZAMLARIN ETKİSİ ANKETLERE YANSIYACAK"

Araştırmacı Sencar, bu oranların ocaktaki enerji zamlarının etkisini yansıtmadığını belirterek su görüşleri paylaştı: "Ocak ayında Cumhur-Millet ittifaklarının seçmen desteği Aralık ayındaki döviz dalgalanmaları ve çalışanlara yapılan zamların etkisi AK Parti'ye yaklaşık 3 puan kazandırmıştı. Ocaktaki elektrik ve doğalgaz zamlarından önce. Bu zamların etkisini şubat ayında açıkça göreceğiz."

Kaynak: Haberler.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.