Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yıldırım; SCOUTİNG'in önemine değindi! Ezberleri bozacağız

Samsunspor

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, "Scouting sizlere çok yanlış anlatılmış ve yanlış algı yaratılmış. Scouting sadece genç yetenek bulmak değildir. Türkiye'de sanki böyle bir anlamı var. Scouting takımın oyun sistemine yarayacak adamı bulmaktır" dedi. 

Samsunspor Haber - Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, scouting'in önemine dikkat çekerek; " Benden, sportif direktörlerden ve oyunculardan bile önemlidir. Burayı dünya kulüplerindekilere yakın seviyeye getirmek için Ertuğrul Hocamız, Mustafa Aztopal, Yönetim Kurulumuz Transfer Komitesi olarak canla başla çalışacağız. Scouting bilinmeyeni bulmak kadar; sistemin işleyişine katkı sağlayacak, takıma en uygun oyuncuları da belirlemektir. 

DÜNYA KULÜBÜ OLACAĞIZ

Biz Samsunspor'un geleceğini inşa etmek için yola çıktık ve ben de bu nedenle buradayım. Bu yolun çok zor, uzun ve engebeli bir yol olacağını biliyoruz. Bazılarıız "bilinen oyuncular aldınız, ne scoutı?" diyeceksiniz, artık demenize gerek kalmayacak. Scouting sizlere çok yanlış anlatılmış ve yanlış algı yaratılmış. Scouting sadece genç yetenek bulmak değildir. Türkiye'de sanki böyle bir anlamı var. Scouting takımın oyun sistemine yarayacak adamı bulmaktır. Ama bizde hiç bir kulübün belli bir sistemi olmadığı için bu kurum bir çok kulüpte hala pek iyi çalışmıyor."

Haber: Özgür KALANBAK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.