Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Süper Lig'e nasıl yükseliriz ? 

Samsunspor

Samsunspor'un Süper Lig'e direkt bilet alabilmesi için Adanaspor'u yenmesinin yanı sıra Adana Demirspor ile Giresunspor'dan birinin bu akşam puan kaybetmesi gerekiyor.

Samsunspor Haber - TFF Birinci Ligi'nde Süper Lig'e yükselecek 2 takım bu akşam oynanacak maçlar sonrasında belli olacak. 3 takımın aynı puanda son haftaya girdiği sezonda dirkt olarak lige yükselecek takımların bu akşam oynayacağı maçlar nefes kesecek. Adana Demirspor, GZT Giresunspor ve Yılport Samsunspor'un 67'şer puanla sıralandığı zirve mücadelesinde Adana Demirspor ve GZT Giresunspor bugün oynayacakları Menemenspor ve Tuzlaspor maçlarını kazandığı takdirde adlarını Süper Lig'e yazdıracak.

HESAPLAR HESAPLAR ...

Puan eşitliği halinde rakiplerinin gerisinde kalacak Yılport Samsunspor'un Süper Lig vizesi alabilmesi için üzerindeki iki takımdan birini puan olarak geçmesi gerekiyor. Samsun, üçlü averajda geride olduğu gibi hem Adana Demirspor hem de Samsunspor'la olan ikili averajlarında da rakiplerinin gerisinde.

Hem Adana Demirspor hem de Giresunspor son maçlarından mağlup ayrılır ve Samsunspor Adanaspor karşısında en az 1 puan alırsa ligi zirvede tamamlayan takım Samsunspor, ikinci sıradaki takım ise Adana Demirspor olacak. Akdeniz ekibi, Giresunspor'a karşı ikili averajda üstün.

UMUT SÜRÜYOR 

Yılport Samsunspor

Samsunspor'un Süper Lig'e direkt katılım bileti alabilmesi için Adanaspor'u yenmesi ve Adana Demirspor ile Giresunspor'dan birinin puan kaybetmesi gerekiyor.

TFF 1. Lig'de daha önce 7 kez Süper Lig vizesi alan Yılport Samsunspor, en fazla Süper Lig'e çıkan ekip konumunda bulunuyor. 1968-1969, 1975-1976, 1981-1982, 1984-1985, 1990-1991, 1992-1993 ve 2010-2011'de Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Samsunspor, daha önce 30 yıl Süper Lig'de mücadele etti.

Samsunspor'un Süper Lig'e çıktığı 1990-1991 ve 1992-1993 sezonlarında takımda futbolcu olarak yer alan Ertuğrul Sağlam, bu sefer teknik direktör olarak bunu başarmak isteyecek.

Haber: Özgür KALANBAK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.