Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunspor taraftarının hayali

Samsunspor

Samsunspor taraftarının uzun yıllardır beklediği o gün bugündü. Covid 19 salgını olmamış olsaydı ve her şey normal seyretseydi kırmızı beyazlı ekip, ligin son deplasmanı olan 1922 Konyaspor karşılaşmasında şampiyonluğunu bugün resmi olarak ilan etmiş olacaktı. 

Samsunspor Haber - Bugün 25 Nisan 2020... Samsunspor taraftarının uzun yıllardır beklediği bugün herşey normal seyretmiş olsaydı kırmızı beyazlı ekip, ligin son deplasmanı olan 1922 Konyaspor karşılaşmasında şampiyonluğunu resmi olarak ilan etmiş olacaktı. Ve Konya deplasmanı dönüşünde yarın yani 26 Nisan Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak görsel şovlarla Yılport Samsunspor taraftarı şampiyonluk kutlamaları yapacaktı. 

REKORLAR KIRIYORDUK ...

Yılport Samsunspor için oysa her şey çok güzel başlamıştı. Tarihinde ilk kez yer aldığı ikinci ligde ikinci sezonunu yaşayan kırmızı beyazlılar, özellikle teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın takımın başına gelmesiyle müthiş bir sıçrama kaydetmiş ve rekorları alt üst ediyordu. Üst üste en fazla maç kazanma rekorunu kıran kırmızı beyazlılar, gözünü Beşiktaş'ın 40 yıldır geçilemeyen 13 maçlık rekoruna dikmişti. 

BAKAN KASAPOĞLU AÇIKLADI

Her şey yolunda giderken Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de hissedilen koronavirüs, Süper Lig başta olmak üzere tüm profresyonnel liglerin ertelenmesine sebep olmuştu. Tarihler 19 Mart Perşembe gününü gösterdiğinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu komutasında tüm federasyon başkanlarının katıldığı toplantı sonrasında basın açıklaması yapıldı ve Süper Lig dahil olmak üzere tüm liglerin ertelendiği açıklandı.

46 GÜN SONRA SEVİNDİREN AÇIKLAMA 

Salgının üzerinden 46 gün sonra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir toplantı yaptı. Toplantıda izlenecek yol haritası, kulüplerin mali sorunları konuşuldu. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in liglerin 12-13-14 Haziran’da başlayıp 26 Temmuz’da sona ermesine yönelik bir çalışma sunduğunu söyledi.

Haber: Özgür KALANBAK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.