Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunspor kayyuma mı kalacak?

Samsunspor

Eğer Erkurt Tutu ve ekibi, kısa süre içinde şehirden gerekli maddi desteği görmez, istifa ederse Samsunspor tarihinde ilk kez kayyumla tanışmış olacak.

Samsunspor Haber - Samsunspor Kulübü, dün tarihi bir kongre geçirdi. Adaysız başlayan seçimli genel kurulda Başkan Erkurt Tutu ve arkadaşları kesin bir dille istifa edeceklerini söyledi. Ancak Avukat Ediz Durmuş Bilgin başkanlığındaki Divan Kurulu, prosedüre bağlı olarak kongrede aday çıkmadığı için mevcut yönetimin görevine süreli olarak devam etmesi yönünde karar aldı. Ancak Erkurt Tutu, devam edecek ne maddi ne de manevi güçlerinin kalmadığını söyledi. 


TUTU KESİN BIRAKIYOR 

Eğer Erkurt Tutu ve ekibi, kısa süre içinde şehirden gerekli maddi desteği görmez ve istifa ederse Samsunspor'da korkulan olacak ve kırmızı beyazlı ekip, tarihinde ilk kez kayyumla tanışmış olacak. Bu durumun yaşanmaması noktasında dün akşam kongrede söz alan Başkan Yardımcısı Rüştü Araboğlu, "En kısa sürede Divan Kurulumuz ve Samsunspor'un akil insanlarıyla bir araya gelip, bundan sonra izlenecek stratejiler üzerine kararlar almalıyız" dedi. Samsunspor'un geleceğini etkileyecek bu kritik  toplantının ne zaman ve nerede olacağı yönünde şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. 


KAYYUM NEDİR?

Belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimselere kayyum denir. Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi  vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.


Haber: Özgür KALANBAK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.