Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunspor'dan müthiş istatistik! Dünya devlerini geride bıraktı 

Samsunspor

Kalesinde gördüğü 5 golle en az gol yiyen takımlar sıralamasında zirvede yer alan Yılport Samsunspor, bu alanda Türkiye'deki tüm takımların yanı sıra Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Juventus, Bayern Münih ve PSG gibi dünya devlerini de geride bıraktı. 

MÜTHİŞ BAŞARI SAĞLADI 

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Yılport Samsunspor, kalesini adeta gole kapadı. Sezon başında kaleyi genç file bekçisi Nurullah Aslan'a teslim eden Kırmızı-Beyazlı ekip, ligde oynadığı 15 maçta sadece 5 gol yiyerek adeta etten duvar ördü. Geride kalan haftalarda kalesinde gördüğü 5 golle en az gol yiyen takımlar sıralamasında zirvede yer alan Samsunspor, bu alanda Türkiye'de profesyonel liglerde mücadele eden tüm takımların yanı sıra Avrupada da dünya devlerini  geride bıraktı. 

TÜRKİYE'DE 125 TAKIMI GERİDE BIRAKTI 

Kırmızı-Beyazlı ekip, Türkiye'de Süper Lig'de (18), TFF 1. Lig'de (18) TFF 2. Lig'de (35) ve TFF 3. Lig'de (54) mücadele eden toplam 125 takımdan daha az gol yedi. Bu alandaki başarısı Samsunspor'u sadece Türkiye'de zirveye taşımadı. 

 Kırmızı-Beyazlı ekip, Avrupanın önde gelen üst düzey 6 ligi olan İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, İtalya Seri A, Almanya Bundesliga, Fransa Ligue 1 ve Hollanda Eredivisie'de yer alan tümtakımlardanda az gol yiyerek bu alanda Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Liverpool, M.City, Chelsea, Arsenal, Juventus, İnter, Roma, Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Paris Saint Germain ve Ajax gibi dünya devlerinide geride bıraktı.

Haber: Özgür KALANBAK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.