Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı Metin Eker: Vefa gününde vefasızlık

Samsunspor

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı prof. Dr. Metin Eker bugün açılışı gerçekleştirilen Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Futbol Şehitleri Anıtı ile ilgili ilk adımları yıllar önce kendilerinin attığını, Prof. Dr. Ali Seylan, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Spor gazetecileri Nedim Aydın ve ASGD Samsun Şube Başkanı Oktay Öztürk'ün girişimleriyle konunun gündeme getirildiğini ve bu ekibin yıllardır anıtın yapılması için müçadele verdiğini belirten Eken, ancak fakat bu kişilerin Anıtın açılışına davet dahi edilmediklerini söyledi. 

Prof. Dr. Metin Eker yaptığı açıklamada, "32 yıllık kazanın ardından anıt ile ilgili ilk adım, 2014 yılında Samsun’lu üç spor yazarı ve yine Samsun’lu Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi olarak Prof. Dr.Metin Ekere ve Porf. Dr. Ali Seylan tarafından Havza’da kaza mahallinde atılmıştı. Bugüne dek geçen yedi (7) yıl içinde anıt projesi gerçekleştirimi, inşaat için gelir temin etme çalışmaları, kamuoyu çalışmaları, geceler, sergiler gibi birçok etkinliğin altında imzası olan Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı Prof.Dr.Metin Eker, Anıt tasarımını gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Seylan, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Spor Yazarı Nedim Aydın ve Anadolu Gazeteciler Derneği Samsun Şube Başkanı Oktay Öztürk için vefasızlık örneği sergilenmiştir" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.