Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Polisin aşırıya kaçan aramaları insanları tribünden uzaklaştırıyor

Samsunspor

Sezon başından bu yana polisin Samsunsporlu taraftarlara yaptığı uygulama ile futbolseverleri tribünden kaçırması, Sakaryaspor taraftarlarına yapılan uygulama Samsun polisinin niyetini ortaya koydu.

Yılport Samsunspor’un iç saha oynadığı karşılaşmalarda polisin taraftarların cüzdanına varıncaya kadar araması, insanların tribünden uzaklaşmasına neden oluyor. Birkaç farklı noktada yapılan aramalar, stadın çevresine kurulan güvenlik barikatları, çocuklara sorulan kimlik, biletlere yazdırılan TC kimlik numaraları her geçen hafta tribünlerden taraftar sayısının azalmasına neden oluyor.

ARADA Kİ FARK SİYAHLA BEYAZ GİBİ

2.Lig Beyaz ve Kırmızı grupta yer alan hiçbir takıma uygulanmayan bu tutumu, polisin “yasaları uyguluyoruz” sözleriyle açıklaması ise inandırıcı bulunmadı. 28 bin kişilik stadyumu ile Samsunsporla kıyaslanabilecek bir tribün ve taraftar topluluğuna sahip Sakarya’da polisin uygulaması ile Samsun polisinin tutumu arasında siyah ve beyaz gibi net bir fark ortaya çıktı.

NE TC NUMARASI NE DE İSYAN VARDI

40 bine yakın seyircinin alındığı ve kağıt bilet uygulamasının yer aldığı Sakarya’da biletlerde ne bir TC kimlik numarası vardı, ne de stat çevresinde taraftarları isyan ettirecek arama noktaları. Sadece tek bir arama noktasından geçen Sakaryasporlu taraftarlar, özel güvenlik görevlileri tarafından tek bir noktada aranarak stada alındı. Çocuklar ise hiçbir aramaya tabi tutulmadan stada alındı. 

İKİ ŞEHRİN POLİSİ ARASINDAKİ FARK

Samsunsporlu taraftarlara potansiyel suçlu muamelesi yapılırken, Sakaryasporlu taraftarlara hoşgörü ve iyi niyetle yaklaşan iki şehrin polisi arasındaki niyeti nasıl yorumlamak gerektiğini ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Samsunspor 19 Mayıs Stadı’nın içinde tribün önlerine kurulan dev güvenlik bariyerleri taraftarın maç izlemesine engel teşkil ederken, Sakarya stadı içinde herhangi bir güvenlik bariyerinin olmaması futbolun güzelleşmesi için sunulan imkanlar, takdir topladı.

Haber: Özgür KALANBAK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.