Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

“Jandarma da yetersiz kalabilir”

Samsunspor

Sağlıkta şiddeti önlemek için, artık hastanelerde polis ekiplerinin dışında jandarma ekiplerinin de görev almasıyla ilgili olarak Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, “Yapısal yürütmeyle ilgili nedenlerin giderilmemesi durumunda bir süre sonrasında jandarma da yetersiz kalacak” dedi.

Samsun Haber – Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, sağlıkta şiddeti önlemek için, artık hastanelerde polis ekiplerinin dışında jandarma ekipleri de görev almasıyla ilgili olarak Samsunhaber.com’un sorularını cevapladı.

“Bakanlığa öneride bulunduk”

Bakanlığa hekimlerle ilgili bir sürü öneri sunduklarını ifade eden Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, “Polis ve jandarma ekiplerinin hastanede olması caydırıcı bir yöntem olmuş olabilir. Ancak bu işin en son aşamasındaki önlemlerdir. Yapısal yürütmeyle ilgili nedenlerin giderilmemesi durumunda bir süre sonrasında jandarma da yetersiz kalacak. Jandarmada sürekli bu tür olaylarla karşı karşıya kalmış olacak. Asıl sebeplere kalıcı önlemler üretmek adına Bakanlığa önerdiğimiz sistemle ilgili sevk zincirinin uygulanmasının birinci basamak olduğunu söylüyoruz. Hastanelerdeki yoğunluk sevk zinciri ile azaltılmalıdır.  Hekim başına düşen hasta sayısının azaltılmasıyla ilgili pek çok öneride bulunduk”

“Bu eğitimle olacak bir iştir”

Hastane çalışanı ve hekime şiddetin zihniyetle alakası olduğunu belirten Başkan Erkan, “Önemli olan insanlardaki zihniyetin düzelmesi ve bu da ancak eğitimle olacak bir iştir. Gerekli önlemler alınmazsa bir süre sonra artık

jandarmada bu işte yeterli olmayacaktır” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.