Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İsmail Uyanık sessizliğini bozdu  

Samsunspor

'Samsunspor bir şirkettir ama gönül bağıyla yürüyen bir şirkettir' diyen kırmızı beyazlı ekibin efsane başkanı İsmail Uyanık, "Samsunsunspor’un 2 milyon sahibi vardır. Ben de o 2 milyon kişiden biriyim. Bizim gönül birlikteliğimizin olmadığı yerde kendi adıma 1 saniye bile durmam için neden yok" dedi. 

Samsunspor Haber - Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, sezonun değerlendirmesini yaptığı bugünkü basın toplantısında son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yüksel Yıldırım’ın kullandığı sözcüklere ve taraftarların bu söylemlere olan tepkilerine de değinen Uyanık, şunları söyledi: “Fikir ayrılıkları tabii ki olabilir. Bunları Cumartesi günü konuşacağız. Her türlü şeye açık. Bu bir gönül bağıdır. Samsunspor bir şirkettir ama gönül bağıyla yürüyen bir şirkettir. Samsunsunspor’un 2 milyon sahibi vardır. Ben de o 2 milyon kişiden biriyim. Bizim gönül birlikteliğimizin olmadığı yerde kendi adıma 1 saniye bile durmam için neden yok. Tek söz verdiğim ve sorumlu olduğum kişi, bu işe soktuğum, girdiğim arkadaşım Yüksel’dir. Bir de bana şirketleşme yetkisini veren Samsun halkıdır. Çünkü biz burayı herhangi bir holdinge satmadık. Samsun’un çocukları, Samsunsporlu insanları burayı bir şirket mantığıyla yönetebilmeleri adına sistem değişikliğine gitmek için yaptık. 

YÜKSEL BEY DE SAMSUNSPORLU'DUR

Para kazanmak adına yapılan bir iş olsa, 1-2 milyona 1. Lig ve 2. Lig’de satılık onlarca kulüp var. Biz de Yüksel Bey de Samsunsporlu olduğumuz için buradayız. Onun hayat anlayışı, parayı tarif edişi benimki gibi olmayabilir. Benim de kendimi ifade etme şeklim onun seçtiği sözcüklerle olmadığı kesin. Dolayısıyla bizim paranın dışında majör konuların içinde bir anlaşmazlığımız yok. Fakat benim kendime göre benim ondan onun benden bazı şeyleri olabilir. Benim tarzımda bunu önce onun bilmesi gerekiyor. Yönetim kurulu toplantısı yapıp, orada konuşmamız gerekiyor. O çok yoğun çalışan bir insan. Her ay düzenli olarak yönetim kurulu toplantısı yapamadık. 30 senelik arkadaşı ve şirket yetkilisi Mustafa Erkanat, benimle beraber zaman geçirdi. Oryantasyonu sağladı. 

HER ŞEY CUMARTESİ GÜNÜ NETLEŞİR 

Oryantasyonu tamamlama sürecinde birtakım şeyler olabilir. Cumartesi gününden sonra her şeyi anlatabilirim. Kimsenin kötü bir niyeti yok. Ama bazı şeyler var. ‘Düşmanın attığı taş değil, dostun attığı gül yaralarmış adamı’ bizim konumuz biraz da böyle anlatılabilir.”  Öte yandan Uyanık, Haziran ayında bir Samsunspor Kulübü Derneği'nde kongre olacağını, aday olup olmayacağını da Cumartesi günü yapılacak toplantının ardından açıklayacağını belirtti. Uyanık, bu sezon Samsunspor’un 70 milyon TL civarında ödeme yaptığını da sözlerine ekledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.