Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Böyle kayyuma can kurban

Samsunspor

Samsunspor’un kayyuma kalan diğer takımlar gibi yok olup gitmesinden endişe duyan taraftarlar ve kongre üyeleri, kayyum kararı alan divan kurulunu protesto etti. Ancak daha sonra bu kayyumun çok farklı olduğu gerçeği ortaya çıkınca taraftar da rahat bir nefes aldı.

SamsunHaber- Samsunspor Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu, İlkadım Yıldıray Çınar Sosyal Tesisleri'nde çoğunluğa bakılmaksızın yapıldı. Divan kurulu, başkan adayının çıkmamasının ardından Samsunspor’un yasal olarak kayyuma kaldığını bildirdi. Samsunspor Divan Kurulu Başkanı Ediz Durmuş Bilgin, kararı okuyarak Samsunspor’un kayyıma kaldığını açıkladı. Samsunspor’un kayyuma kalan diğer takımlar gibi yok olup gitmesinden endişe duyan taraftarlar ve kongre üyeleri, kayyum kararı alan divan kurulunu ve yönetime aday olmayan kongre üyelerini tezahüratlarla ve alkışlarla protesto etti.

SPOR ADAMLARINDAN LİSTE YAPILDI

Ancak daha sonra bu kayyumun bildik kayyumdan çok farklı olduğu gerçeği ortaya çıkınca taraftarda rahat bir nefes aldı. Kırmızı beyazlı ekibin içinde olacağı kayyum şeklini şu şekilde özetleyebiliriz. Bu bir erteleme kongresi olduğu için ve aday çıkmaması nedeniyle tüzük gereği kulüp defterleri valiliğe gidecek. Valilik mahkemeden kulübe kayyum atamasını isteyecek. Ancak bu kayyum için atacak isimler Vali Osman Kaymak'ın belirlediği Samsunlu spor adamlarından oluşacak.

VALİ KAYMAK YİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK

Vali Osman Kaymak bundan önce olduğu gibi bundan sonrasında da kulübe maddi konularda destek olmaya gayret edecek. Vali Kaymak'ın belirlediği yönetim kurulu listesi en kısa sürede takımı yönetmek için görevlendirilecek. Samsunspor'un bir dahaki kongresine kadar mevcut yönetim kurulu görevini devam ettirecek ve istenmesi durumunda kongre kararı alabilecek. Bu süre içinde kulübün tüm yapılandırılmış borçları da bulunacak kaynaklardan ödenecek.

Haber: Özgür KALANBAK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.