Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Zihni Şahin Sessizliğini Bozdu ! Su zammı açıklaması

Samsun Haber

Suya %15 indirim yapan eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin'den tartışmalı su zammı açıklaması geldi.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yapan Zihni Şahin, Samsun'da vatandaşın yüzünü güldürecek bir hamle yaparak suya yüzde 15 oranında indirim yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen su zammına ise SASKİ'nin büyük zarar ediyor olması gösterilmişti. Bu zararın sebebi olarak gösterilen olan Zihni Şahin'de bu iddialar karşısında sessizliğini bozdu.

İşte o açıklamalar:

"Ben dönemimde suya her ay yapılan otomatiğe bağlanmış olan zammı iptal ettim. Daha sonra suda yüzde 15 indirim yaptık. Yüzde 40 engelli raporu olan vatandaşlarımız için suyu yüzde 50 indirimle kullanmalarını sağladık. Aynı siyasi partide milletimize hizmet etme makamında olanlar ve o makamlarda hizmetlerde bulunmuş olanların yapılanları, hizmetleri ve tercihlerini eleştirmesi, doğruydu veya yanlıştı diye konuşmaları uygun değildir. Her idarecinin bir yönetim şekli ve öncelikleri vardır. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki hükümetimizin başlattığı Enflasyonla Topyekun Mücadele'ye imkanlarımız doğrultusunda katkı verdik ve halkımızın yanında olduk. Ulaşım fiyatlarımıza zam yapmadık.Bizim derdimiz para kazanmak değildi. Koltuk ve makam düşüncemiz asla olmadı. Aday gösterilmeyeceğimiz belli olmuştu. Seçimle alakalı bir durum yoktu. SASKİ gelir elde eden bir kurum ayrıca yatırımcı bir kuruluştur. Su ücretlerindeki indirim bir zarar olarak nitelendirilmemelidir. İndirim ile 1 milyon 350 bin insanımızın yanında olursunuz "

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.