Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yörüklerde Evi Yıkılan Vatandaşın İsyanı

Tarayıcınız HTML 5 videolarını desteklemiyor.

Samsun Haber

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Yörükler Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kaçak olduğu iddiasıyla yıkım kararı alınan yazlıklarda yıkım çalışmaları başladı. Bugün İlhan Aktürk adlı vatandaş, yıkım kararına isyan etse de evi geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı.

Yıkıma tepki gösteren bina sahipleri adına konuşan Fatma Şener Dursun, “Yörükler'deki arkadaşlarımıza sesleniyorum. Biz burada asla işgalci olmadık. Rantçı değiliz. Bugün bizim başımıza gelen bir gün sizin de başınıza gelecek. Bizi bu topraklardan kovuyorlar. Sesimizi kim duyacaksa sesleniyorum. Bizim yerlerimiz tapulu, hiç biri mali kaçak değil. Biz sesimizi Cumhurbaşkanımıza duyuramadığımız için bu hale geldik. Bafra'nın köyleri oturduğumuz yerden Kuş Cenneti’ne bizden daha yakın” dedi. 

Bu arada Resmi Gazetenin 6 Aralık 2016 tarihli yayımlanan sayısında yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkarmış olduğu madde uyarınca kıyı alanlarında yapılacak yapı ve tesisler için sit alanının bütününde imar planı yapma şartı aranmıyor. İşte o madde:
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.