Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yerli akıllı telefon: Samsun'da üretiliyor

Samsun Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerikan mali akıllı telefonları boykot çağrısının ardından Samsun'da akıllı telefon üretimi yapan Reeder, kampanya başlattı.

Samsun haber - Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) ekonomik kriz baskılarının artmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan flaş bir açıklama yaptı. ABD markalarına karşı boykot çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek büyük oldu. Erdoğan'ın “Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz.” açıklamasının ardından gözler yerli akıllı cihazlara çevrildi.

Son dakika yapılan açıklamalarında ardından ABD markalı ürünlerin vergileri arttırıldı. Ticari savaşı tırmandıran ABD'nin İran ve Çin gibi ülkelerin ardından Türkiye'yi hedef aldığı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ise yerli firmaların önemini arttırdı.

Geçtiğimiz aylarda Selekt Bilgisayar'a bağlı Reeder akıllı telefonlarının Samsun'da üretileceği duyurulmuştu. Samsun'da kurulan operasyon merkezinde 300 bin akıllı telefon üretilecek.

Reeder, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından "Eski iPhone'unu getir, Türk markası reeder'dan yepyeni bir telefon götür" kampanyası başlattı.

Buyback olarak adlandırılan değişim kampanyanın Güney Kore markası olan Samsung tarafından dönem dönem uygulanıyor. Üretimi Samsun'da yapılan akıllı telefon markası reeder'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Samsun'da kurduğu fabrikası ile Anadolu'da teknoloji üretimine başlayan yeni nesil Türk markası reeder'ın satış rekorları kıran tabletleri ve yüksek performanslı telefonları ile şimdi tanışmak için harika bir fırsat! iPhone'unu getir, reeder'ını götür!" denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.