Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yeni üniversitenin logosu belli oldu

Samsun Haber

Samsun'da yeni kurulan Samsun Üniversitesinin logosu belli oldu. 

Samsun Haber-Samsun Üniversitesinin logosu belli oldu. Logoda divit ucu, deniz, kitap yaprakları ve Bandırma Vapuru figürü kullanıldı.

Samsun Üniversitesinin logosu bir çok anlamı bir arada barındırıyor. andırma vapurunun deniz ile birleşmesi ve eğitim vurgulamak için divit ucunun kullanılması, Samsun’un önemli simgelerinden biri olan denizin aynı zamanda kitaba benzetilmesi ile logoya ahenk kazandırılmaya çalışıldı. 

Hazırlanan logo hakkında konuşan Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin, “Dikkat edilirse logonun tasarımında Samsun’la özdeşleşmiş değerler kullanılmıştır. Logoda eğitimi önemsediğimizi gösteren bir sembol olarak divit ucu ile Bandırma Vapuru harmanlanmış, kitap görselinin deniz ve dalga halinde algılanması sağlanmıştır. Renklerin kırmızı ve beyaz seçilmesi ile de Türk Bayrağından esinlenerek Samsun renklerine vurgu yapılmak istenmiştir. Şehrimizin tüm dinamiklerini logomuza yansıtarak kurumsallığımızı geliştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRK BAYRAĞININ RENKLERİNDEN ESİNLENDİ

Samsun Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın şu ifadelere yer verdi:

“Nitelikli bir toplum için nitelikli bir eğitim vermeyi hedefleyen üniversite olarak kurumsallığımıza çok önem veriyoruz. Bu yüzden logonun tasarımında birçok seçenekten şehrimize, üniversitemizin misyonuna ve vizyonuna en uygun olanı tercih etmek için çok ayrıntılı bir çalışma yaptık. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana pek çok tasarımı inceledik. Yaptığımız çalışma sonrası şuan ilan ettiğimiz logoya karar verdik. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çalışma yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bizi bu zorlu yolda yalnız bırakmadıkları için şükranlarımı iletiyorum.” 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.