Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yasa değişiklikleri sonrası çıkan yangın! Doğa olayı mı? Sabotaj mı?

Samsun Haber

Usta Gazeteciler Mehmet Yazıcı ile Ünal Yavuz'un sunduğu Er Meydanı programının son bölümünde Kuş Cenneti'nde çıkan yangının detayları konuşuldu. 

Avukat Melike Taslak Özman, katıldığı Er Meydanı programında Kuş Cenneti hakkında alınan kararlar ve kararlar sonrası çıkan yangını değerlendirdi.

Avulat Melike Taslak Özman, Kızılırmak Deltası'nda gelişen olaylara ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'deki çevre mücadelenin geçmişinin incelediğimiz zaman bu tür bölgelerde yapılan yasal düzenlemeler sonrası yada böyle doğa olayları 'eğer doğalsa' sonrası bu tür bölgelerin yapılaşmaya açıldığını tecrübe ettik. İster istemez aklımıza kötü ihtimaller geliyor. 

BU BÖLGE YAPILAŞMAYA AÇILACAK MI? 

Ben Samsunlu ve doğayı seven biri olarak il içerisindeki doğal güzellikler mümkün mertebe doğayı koruma bakış açısıyla ziyaret etmeyi seviyorum. Kızılırmak Deltası Türkiye üzerinde değil dünya üzerinde çok önemli bir yer. Türkiye'nin taraf olduğu Ramsar Anlaşması kapsamında koruma altına alınmış bir yer. Ramsar Alanı ilan edilen bölge 1-2-3 diye sit alanına ayrılmıştı. Ben nisan ayında sosyal medyada orada turistik bir yerleşim yeri olduğunun reklamını gördüm. Çok şaşırdım burada böyle bir yerleşimin olması mümkün değil. Çeşitli yerlerle yazışmalarda bulunduk. Yapılan yazışmalarda burayla ilgili bir takım yasal düzenlemeler yapılmış. Bölge artık SİT alanı olarak tabir edilmiyor."

Tüm detaylar aşağıdaki videoda...

https://www.youtube.com/embed/UprDhFiodaA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.