Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yalı Kafe değişiyor! Millet Kıraathanesi olacak!

Samsun Haber

Bugün gerçekleşen Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylamaya sunulan; Yalı Kafe'nin Millet Kıraathanesi'ne dönüştürülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Atakum ilçe sahilinde bulunan Yalı Kafe & Restaurant’ın bulunduğu alanın kıraathane ve kitap kafe olarak düzenlenmesine ilişkin teklifi kabul edildi.

Kıraathane ve Kitap Kafe olacak

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Yalı Kafe & Restaurant’ın bulunduğu alanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe olarak düzenlenmesine ilişkin teklifi de karara bağlandı. İmar ve Bayındırlık, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonlarının, mülkiyeti İller Bankası A.Ş.’ye ait olan Yalı Kafe & Restaurant olduğu bölgenin kıraathane ve kitap kafe olarak düzenlenmesine ilişkin hazırladığı raporun görüşüldüğü meclis toplantısında, ilgili teklif komisyondan oy çokluğuyla geçmesine rağmen mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Betona dönüşmeyecek

Diğer yandan bölge ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca turizm amaçlı bina yapılması düşünüldüğü ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nca bölgede beton kütle nitelikli bina yapılmaması için böyle bir değişikliğe gidildiği bilgisine ulaşıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.