Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Vezirköprü'de köylüler belediyeyi taşladı! 

Samsun Haber

Vezirköprü ilçesinde tapu toplulaştırma nedeniyle gerginlik devam ediyor. Daha öncesinde kaymakamlık önüne gelerek eylem yapan köylüler, bu sefer işin dozunu fazlalaştırdı. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in karşılarına çıkmasını bekleyen köylüler, belediyeye taş ve tahta fırlattı. 

Vezirköprü'nün Adatepe Mahallesi'nde alınan tapu toplulaştırma kararı sonrası gerginlik çıktı. Yaklaşık 300 kişi araziye giren iş makinelerine durdurarak kaymakamlık binası önünde oturma eylemi gerçekleştirmişti. 

BELEDİYEYE TAŞ VE SOPA FIRLATTILAR 

Tapu toplulaştırmaya karşı çıkan mahalleli eylemi farklı bir boyuta taşıdı. Vezirköprü Belediyesi önüne gelen köylüler, traktörler ile yolu kapattı. Köylüler, Başkan İbrahim Sadık Edis'in aşağıya inmesini isterken gerginlik çıktı. Köylüler, belediye binasına buldukları tahta parçaları ve taşlarla saldırırken emniyet güçleri olaya jop ve biber gazı ile müdahale etti. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edilirken köylülerin siniri geçmiş değil. Başkan Edis'in köylüler ile konuşarak tapu toplulaştırma olayına el atması isteniyor.

Video: Vezirköprü Yaşam Gazetesi


 

https://www.youtube.com/embed/yF1TiyQxYRg
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.