Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Vali Kaymak: "Ülkemiz sanayi ve teknolojide 2023 hedefine ulaşacak"

Samsun Haber

Endüstriyel Verimlilik Uygulamaları Başarı Hikayeleri konulu panelde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak; "Ülkemiz sanayi ve teknoloji alanlarında 2023 hedeflerine ulaşacaktır" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Verimliliği Genel Müdürlüğü tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) konferans salonunda Endüstriyel Verimlilik Uygulamaları Başarı Hikayeleri konulu panel düzenlendi.

"Büyük ve güçlü Türkiye’ye giden yolda herkese görev düşüyor"

Panelde bir konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak; “Dijitalleşen dünyada, pazar değil, yüksek teknoloji ve katma değer üreten öncü Türkiye için, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, paydaşlarının katkılarıyla 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’ni hazırladı. Bu belge, Türkiye’nin 'Milli Teknoloji Güçlü Sanayi' vizyonunu gerçekleştirmede yol haritası olacaktır. Ülkemiz, 'Yüksek Teknoloji ve İnovasyon', 'Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi', 'Girişimcilik', 'Beşerî Sermaye' ve 'Altyapı' olmak üzere 5 ana bileşenden oluşan strateji doğrultusunda, sanayi ve teknoloji alanlarında 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye’ye giden yolda en büyük sermayemiz olan gençlerimize, bilim insanlarımıza, üniversitelerimize, araştırmacılarımıza, sanayicilerimize, girişimcilerimize, KOBİ’lerimize, işçi ve emekçilerimize çok önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

Panelde firma temsilcileri de yaptıkları verimlik uygulamalarını katılımcılarla paylaştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.