Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Uzunlar istifa etmedi, CHP ve İyi Parti meclisi terk etti!

Samsun Haber

10 Kasım'da Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. ölüm yıl döneminde Atatürk'e hakaret içeren yazılar paylaşıp yoğun tepki toplayan Hasan Uzunlar, bugünkü Büyükşehir Meclisi'nde istifa etmeyeceğini söyledi. CHP ve İyi Parti'den ise tepkiler gecikmedi.

İstifaya davet ettiler

Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. 34 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, meclis başlangıcında söz alan İYİ Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri Atatürk ile ilgili olumsuz düşünceler içeren içerikleri sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti eski Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar’ı özür dilemeye ve istifa etmeye davet ettiler. 

Meclisi terk ettiler

Hasan Uzunlar’ın açıklamalarını yeterli bulmayan ve özür diledikten sonra istifa etmesini isteyen CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri, istekleri gerçekleşmeyince meclisi terk ettiler.

Muhalefet meclis üyelerinin meclisi terk etmesiyle gündemdeki 34 madde AK Parti, MHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti'li İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın katılımları ile görüşüldü. Gündemdeki 34 maddenin tamamı oy birliğiyle kabul edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.