Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Üst mahkeme kararı bozdu! Santral devam edecek

Samsun Haber

Geçtiğimiz günlerde kapısı mühürlenen ve faaliyeti durdurulan biyokütle enerji santrali için flaş bir karar verildi. Samsun Bölge İdari Mahkeme durdurma kararını bozdu. 

Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Çarşamba Ovası'na Oltan Enerji tarafından biyokütle enerji santrali kurulumuna başlandı. Kuruluş aşaması sancılı olan santral gerekli izinlerin çıkmasının ardından inşaata başlamıştı. Ancak çevre halkı ve çevreciler tarafından açılan davalar neticesinde yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

İNŞAAT DEVAM EDECEK 

Geçtiğimiz günlerde defalarca yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaatı süren biyokütle enerji santrali gelen tepkiler neticesinde mühürlenmişti. Edinilen bilgilere göre inşaatın yıkılarak bölgenin eski haline getirilmesi istenilen santral, bölge mahkemesi kararıyla devam edecek. 

İTİRAZLAR HAKLI BULUNDU

Durdurma kararının ardından bir üst mahkemeye başvuran Oltan Enerji'nin itirazları değerlendirildi. Samsun Bölge İdrae Mahkeme tarafından alt mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı bozuldu. 

BU SENE SONUNA YETİŞMESİ BEKLENİYOR

Santral inşaatının devam edeceği belirtilirken yıl sonuna doğru inşaatın tamamlanması ön görülüyor. Santral Samsun ve çevre illerde bulunan bitksel atıklar ile çalışacak. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.