Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Türkiye'de ilk defa Samsun'da açılıyor

Samsun Haber

Türkiye'de ilk olacak olan Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samsun'da açılıyor.

Samsun haber - Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samsun'un Tekkeköy ilçesi Kutlukent mevkisi Tekkeköy Belediyesi Kutlukent Hizmet Binası'nda açılacak.

Binanın, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesiyle ilgili Cuma Günü Ankara'da düzenlenecek olan protokol imza töreniyle gerçekleşecek. 

MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanımızın Samsunlu olması ve bu konuya verdiği hassasiyet bizler için ayrı bir sevinç kaynağı oluşturuyor. MEDİKÜM çatısı altında Türkiye’ye ve dünyaya medikal ve cerrahi aletler satan çok önemli firmalarımız var. Bu firmalarımız açısından da bu Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok büyük önem arz ediyor. Sektörün gereksinim duyduğu yetişmiş konusuna hakim öğrenciler burada yetişecek. Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘tematik tıbbi cihaz teknolojileri’ alanında okulda tıbbi cihaz üretilecek ve bu uygulamayla Türkiye’de bir ilk olacak" dedi.

Türkiye'de ilk ve tek olan projenin Samsun'da hayata geçirilmesine ise Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın tam destek verdiği öğrenildi.


Gazete Gerçek / Gülsüm Atik

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.