Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Türkiye’de 7,5 milyon bina tehlikede

Samsun Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin deprem kuşağında olan bir ülke olduğunu hatırlatarak, 7.5 milyon binanın depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

Türkiye, herkesin malumu depremlerin sıklıkla yaşandığı bir bölge. Özellikle yakında zamanda yaşanılmış olan Marmara Depremi, buna en iyi yakın tarih örneklerinden biri. Son yıllarda depreme karşı halkın bilinçlendirilmesini sağlayan çalışmalarda bulunulurken özellikle yeni inşa edilen yapılarda depreme dayanıklılık hususunda bir hayli dikkatli davranılmakta.

7.5 milyon binanın tehlikede olduğundan bahsetti

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 1999 yılı öncesinde inşa edilen binalarda risk faktörünün büyük olduğuna dikkat çekerken yaklaşık 7.5 milyon binanın tehlikede olduğunu özellikle belirtti.

15 yıllık bir çalışma sonucunda güçlü yapılar olabilecek

Tehlike oluşturan binaların yıkılması gerektiğinin altını çizen Özhaseki, yılda yapılacak 500 bin yeni konutla beraber 15 yıllık bir çalışma sonrasında Türkiye’de bulunan yapıların güçlü hale gelebileceğini söyledi.

Kurala uymayanların olduğundan söz etti

1999 yılından itibaren uygulanmaya başlayan yönetmelikle binaların sağlam şekillerde oluşturulmaya çalışıldığını açıklayan Mehmet Özhaseki, söz konusu kurala aykırı işlemlerin olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: A Haber


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.