Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Türkiye'nin en kirli havası Samsun'da!

Samsun Haber

Samsun'da 5 noktada ölçülen hava kalitesine göre Tekkeköy, Türkiye'nin en kirli havasına sahip bölgesi olarak kayıtlara geçti. İstasyonlardan gelen verilere göre Tekkeköy'de hava, "165 sağlıksız, hava kalitesi sağlığınızı olumsuz etkileyecek seviyededir" oldu.

Samsun Haber - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının açıkladığı verilere göre Samsun'un Tekkeköy ilçesinde hava, Türkiye'nin en kirli havası oldu. İstasyonlardan gelen verilere göre Tekkeköy'ün havası, "165 sağlıksız, hava kalitesi sağlığınızı olumsuz etkileyecek seviyededir" olarak ölçüldü.


Aşırı sıcaklar ile birlikte Samsun'da özellikle Tekkeköy ve Bafra ilçelerinde sabah saatlerinde puslu hava etkili oldu. Samsun'da bugün 5 istasyonda ölçülen hava kalitesinde 5 istasyondan 3 tanesi iyi seviyesindeyken, Bafra İstasyonu 55 orta, Tekkeköy İstasyonu ise 165 sağlıksız seviyede oldu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının verilerine göre hava kalitesi indeksi 0-50 arası iyi-yeşil, 51-100 arası orta-sarı, 101-150 arası hassas-turuncu, 151-200 sağlıksız-kırmızı, 201-300 kötü-mor ve 301-500 arası kötü-kahverengi olarak derecelendiriliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.