Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

“Türk bankalarının suyu mu çıktı?”

Samsun Haber

Samsun’a Ortadoğu’dan gelen mülteciler açtıkları çeşitli iş yerlerinin yanına para transferleri yapmalarını sağlayacak bir de banka kurdu. Çevre esnafı, yaşanan bu durum karşısında duydukları tedirginliği, “Türk Bankalarının suyumu çıktı ki böyle saçma sapan işlerle karşılaşıyoruz” sözleriyle dile getirdiler.

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım İlçesinde Ortadoğu’dan gelen Irak ve Suriyeli mültecilere hizmet verilen bir banka kuruldu.

“Şaşkınlık İçinde izliyoruz”

Samsun’da yaşanan bu manzara karşısında İlkadım İlçesinde bulunan birçok esnaf, tedirgin olduklarını dile getirdiler. İlkadım İlçesi, Rasathane Mahallesinde çay ocağı işleten H. T. her geçen gün Ortadoğu’dan gelen mülteci sayısının arttığını söyleyerek, “Bu manzara nereye kadar gidecek bilmiyoruz. Onlar buraya bombalardan kaçarak geldiler anlıyorum. Ancak yaşanan bu tablo bizi vatandaş olarak düşündürüyor. Samsun’un çeşitli mahallelerinde iş yerleri var. Tamam; anlıyorum olsun, ancak. Para transferlerini sağlayacak bankada ne oluyor. Bizim bankalarımız var onlardan alışveriş yapsınlar. Bu çok saçma bir durum” diye konuştu.

“Türk Bankalarının Suyumu Çıktı”

Rasathane Mahallesi sakinlerinden Ö. E. ise mülteci vatandaşların kafasına buyruk hareket ettiklerini iddia ederek, “Artık bu soruna bir çare getirilmeli. Kendi kafalarına göre iş yerleri, bankalar açıp kapatıyorlar. Bizim devletimiz banka hizmeti bu kardeşlerimize sağlıyor. Bunu iyi biliyoruz. Türk Bankalarının suyumu çıktı ki böyle saçma sapan işlerle karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.