Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Tecavüzcülere kısmi af geliyor! Önerge verenler arasında Samsunlu vekilde var

Samsun Haber

Oynat işareti Adalet Komisyonunda kabul edilen infaz paketinde, yıl sonuna kadar “izinli sayılacak” hükümlüler arasına “cinsel suçlar”ın eklenmesini sağlayan önergeyi veren 5 milletvekili arasında Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da var.

AK Parti milletvekilleri Sabri Öztürk, Orhan Kırcalı, Yusuf Başer, Mustafa Arslan ve E.Yavuz Özgeç tarafından verilen önergeyle Adalet Bakanlığının izin süresini uzatma yetkisi "iki" yerine “üç kez” şeklinde değiştirilerek izin hakkı 6 aya yükseltildi.

CİNSEL SUÇLARA ÖRTÜLÜ AF

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Teklifte adli suçlara örtülü af var. Oysa asıl af düşünce suçlarına gelmeliydi” dedi. Devletin kendisine karşı işlenen suçlarda affedici olması gerektiğini bildiren Erkek, “Kişilere karşı işlenen suçlarda hassas olmak gerekirdi. Düşüncesinden dolayı örgüt üyeliğinden, üye olmamakla birlikte yardımdan yargılananlar var. Amaç burada adaleti sağlamak değil, cezaevlerini boşaltmak” diye konuştu. Önceliğin tutuklu yargılananların tahliyesi olması gerektiğini ancak iktidarın bunu da yapmadığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, “Tutuklu gazetecileri tahliye etmiyorlar, yargının üzerindeki baskı duruyor, eşitsizlik, adaletsizlik dolu uygulamaları hayata geçiriyorlar ve çocuk tecavüzcülerini, uyuşturucu satıcılarını ‘bir defaya mahsus’ olmak üzere dışarı bırakıyorlar. Teklifi bu haliyle kabul edemeyiz” diye konuştu.

Böylece kadına ve çocuğa yönelik cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar,kasten öldürme,hırsızlık,yağma, uyuşturucu,gasp gibi suçlardan hüküm giyenler de diğerleri gibi izne çıkarılacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.