Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Sözcü'den şok iddia! Samsun'da aday değişebilir

Samsun Haber

31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerin yaklaşması ile süreç gittikçe hızlanıyor. AK Parti, 74 şehirde büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklarken Sözcü'nün haberine göre Samsun'da ve Şanlıurfa'da AK Parti'nin adayının değişebileceği iddia edildi.

Samsun Haber-Sözcü'nün iddialarına göre AK Parti'nin yerel seçimlerdeki Samsun ve Şanlıurfa adayının değişeceği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı gezisinden önce AK Parti Samsun büyükşehir belediye adayını Mustafa Demir olarak açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen bilgilerde Samsun'da güçlü rakiplerin çıkarılması doğrultusunda adayın kaybedeceği ifade edildi.

SAMSUN'DA TEPKİLİ ADAY

2014 yılında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz'ın 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilmesinin üzerine yerine Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin getirildi. Yerel seçimlerde AK Parti Samsun büyükşehir belediyesi adayı Mustafa Demir'in Trabzonlu olup Samsun'dan aday gösterilmesi vatandaşlar tarafından tepkilere yol açtı. Millet ittifakında İYİ Parti'nin Samsun'da güçlü bir rakip çıkartması durumunda AK Parti'nin Samsun'da kazanmasının zor olduğu belirtiliyor.

URFA'DA AŞİRETLER BAĞIMSIZ ADAY İSTİYOR

Şanlıurfa'da ise AK Parti adayının Sabahattin Cevher'i, aşiretler bağımsız aday olarak görmek istiyor. Cevher'in ise bağımsız aday olması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.