Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

"Samsunlu vekilden su zammına tepki! "Allah'tan korkun"

Samsun Haber

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, suya yapılan zammın ardından tepki gösterdi. Bedri Yaşar, "Allah'tan korkun, vatandaşımızın yaşamını daha da zorlaştırmayın" ifadelerini kullandı.

Samsun'da seçim öncesinde yüzde 15 indirim yapılan su tarifesine yüzde 25 zam yapıldı. Yapılan zama Samsun halkı büyük tepki gösterirken bir tepki de İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'dan geldi.

Bedri Yaşar konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İNSANLARIN PSİKOLOJİSİYLE OYNAMAYIN

"Samsun Büyükşehir Belediyesinde 3,18 TL olan su bedeli yüzde 25 artışla 3,97 TL çıkarıldı. Ayrıca sayaç okuma ücreti de bir TL'den 2,5 TL'ye çıkarıldı!.. Bu işin mantığı nedir? Gerekçesi nedir? Samsun, su kaynağı bakımından zengin bir kentimiz. Su fiyatlarının arttırılmasını anlamak gerçekten güç. Yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir. Allah'tan korkun, Ramazan ayında, bayram öncesi insanların psikolojisiyle oynamayın! Vatandaşa bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yok."

ZAMLARI GERİ ÇEKİN

Millet İttifakı Belediye Meclisi Üyelerinin tepki gösterdiği ve ret oyu kullandığı konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ""Anlaşılan şudur; ödenemeyen borçlar halka fatura edilecek. Şimdiden memura, emekliye, işçiye, asgari ücretliye yapılan zamlar erimişken temel ihtiyaçlara yapılan artışlar bayram öncesi tüm yurttaşın cebini yakıyor. İnsanlar gerçekten zor durumda. Zamların derhal geri çekilmesini istiyoruz!" 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.