Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlu vekil Samsun'da başlayan tanzimi eleştirdi

Samsun Haber

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 27 Şubat tarihinde Samsun'un 7 noktasında başlayan tanzim satışlarını eleştirdi. Hancıoğlu açıklamasında, "Tarım cenneti Samsun'u tanzime mahkum ettiniz" ifadelerini kullandı. 

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Bafra'da aday tanıtım toplantısına katılarak tanzimi eleştirdi. Hancıoğlu açıklamasında, "Çiftçi, üretmek için, Samsun'u-Türkiye'yi doyurmak için can atarken bu sese kulak tıkayanlar, şimdi icraat diye Samsun'u, bu bereketli toprakları tanzim satışa mahkum etti" sözcüklerini kullandı.

BEREKTLİ OVALAR VARKEN

Konuşması sırasında, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan tanzim satış noktalarının fotoğraflarını da gösteren Hancıoğlu "Bakın bu seçenek bizi ne hale getirdi: Batısında Bafra, doğusunda Çarşamba ovaları dururken, buradaki çiftçi üretmek için; Samsun'u, Türkiye'yi doyurmak için can atarken, 'beni destekle diye' yalvarırken buna kulak tıkayanlar, şimdi icraat diye Samsun'u bu bereketli toprakları tanzim satışa mahkum etti" şeklinde konuştu.

Tanzim satış uygulamasının, tarımın çökertildiğinin en önemli göstergesi olduğunu da vurgulayan Hancıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i kastederek "işin en acı tarafı da bunu bir Bafralıya yaptırıyorlar" dedi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.