Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlu vatandaşlar tanzim noktalarına akın etti

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan tanzim satış noktalarında satışlar başladı. Samsunlu vatandaşlar tanzim noktalarına akın etti. 

Türkiye'nin çoğu ilinde faaliyete geçirilen tanzim satışları Samsun'da da başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen tanzim satış noktaları ile vatandaşlara ucuz meyve-sebze satışı yapılıyor. İlkadım ilçesinde 5, Canik ve Atakum ilçelerinde de birer noktada açılan tanzim satış yerlerinde vatandaşlar ucuz fiyata sebze ve meyve temin edebilecek. 

YOĞUN İLGİ

İlkadım ilçesi Anıt Park içerisine kurulan Tanzim Satış Merkezinde vatandaşlar ucuz meyve-sebze almak için kuyruğa girdi. 

AMACIMIZ FİYATLARI DENGELEMEK

Tanzim Satış Merkezini ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, son dönemde sebze ve meyve fiyatlarının spekülatif bir şekilde artış gösterdiğini söyledi. Şahin, "Bakanlıktan bize de böyle bir tanzim satış noktası açılması talebi geldi. Biz de Samsun’da 7 noktada tanzim satış yerleri belirledik. Bunların 5 tanesi İlkadım’da, birer tanesi ise Canik ve Atakum ilçelerinde faaliyet gösterecek. Buradaki amaç esnafa zarar vermek değil. Dengesiz olan fiyatları dengelemek. En azından vatandaşlarımız daha ucuza sebze ve meyve temin etmiş olacak. Vatandaşlar da büyük bir ilgi gösterdi. Demek ki ihtiyaç varmış" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise tanzim satış noktasındaki sebze ve meyve fiyatlarından çok memnun olduklarını ifade etti. 

TANZİM SATIŞ NOKTALARINDA ÜRÜNLERİN FİYATLARI ŞU ŞEKİLDE: 

Gün içerisinde saat 11.00 ila 19.00 arasında faaliyet gösterecek olan tanzim satış noktalarında fiyatlar ise şu şekilde: 
"Elma 3 lira, soğan 2 lira, patates 2 lira, patlıcan 4,5 lira, biber 6 lira, domates 3 lira, salatalık 4 lira, nohut (2 kilogramlık poşetler) 11 lira, yeşil mercimek (2 kilogramlık poşetlerde) 9 lira, pirinç 12 lira." 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.