Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlu Sağlık Bakanı Demircan Somali'de

Samsun Haber

Somali'de yaşanan terör saldırısının ardından Samsunlu Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, bölgeye gitti.

Samsun haber - Somali'de yaşanan terör saldırısında 276 kişi hayatını kaybetti. Somali'de yaraların en kısa sürede sarılması için Türkiye tüm imkanlarını seferber etti. Samsunlu olan Sağlık Bakanı Doktor Ahmet Demircan ve beraberindeki heyet Somali'ye gitti. Sağlık Bakanı Demircan'a Somali ziyaretinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Dış İlişkiler Genel Müdürü Öner Güner, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Furkan Karabekmez ile birlikte hekim, hemşire ve sağlıkçılardan oluşan 33 kişilik eşlik etti.


Bakan Demircan, acı terör saldırısından dolayı Somali halkına geçmiş olsun dileklerini sunarak, 50'nin üzerindeki yaralının Türkiye'ye nakli konusunda koordinasyonunu hızlandırdı.


Bakan Demircan'ın Somali ziyaretinden hemen önce ise Türkiye'den askeri uçakla gerek duyulan ilaç, tıbbi cihaz ve uzman hekim gönderildi.


Sağlık Bakanlığı'na bağlı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi olayda yaralanan 200 kişinin tedavisini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde görev yapan 2 Genel Cerrahi uzmanı, 2 Ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 2 Plastik Cerrahi uzmanı Somali'ye yola çıktı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.