Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlu öğrenciler Almanya’da staj yapacak

Samsun Haber

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) öğrencileri, hazırlanan proje kapsamında Almanya’nın Wesselling kentinde staj yapacak.

2018 yazında staj için Wesselling’e gidecek olan öğrenciler,  Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı camilerde imam-hatiplik, Kur’an kursu öğreticiliği ve müezzinlik yaparak stajlarını tamamlayacak.
 
AİHL okulu İngilizce öğretmeni Ahmet Boylu öncülüğünde hazırlanan “Erasmus+ Ana Eylem 1: Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personelinin Öğrenme Hareketliliği” projesi, hibe kazana 526 proje içerisinde hibeyi almaya hak kazanan tek İmam Hatip Okulu projesi olma özelliğiyle büyük bir başarıya imza attı.

Öğretmen Ahmet Soylu: “Öğrencilerin okulun camisinde ve çevredeki camilerde yaptıkları mesleki uygulamanın benzerini Almanya’daki camilerde yapacak olmaları, mesleki yeterliliklerinin yanı sıra yabancı dil yeterliliklerini ve becerilerini artıracağı muhakkaktır. Projemizin hedeflerinden biri de öğrencilerimizin Batı dillerinden en az birini ana dili gibi konuşabilmesidir” ifadelerini kullandı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.