Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlu İlahiyatçı Hakkında Şok İddia!

Samsun Haber

Ünlü İslam alimi Mustafa İslamoğlu'nun, merkezi Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak ile ilgili “Samsun’daki binada IŞİD'e adam yetiştiriyor" iddiaları tartışma yarattı.

Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan ve ‘Yürek Devleti’ adlı eserinde islami hareketlerin eleştirisini yapan eseri ile tanınan ünlü İslam alimi Mustafa İslamoğlu'nun, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde faaliyet gösteren İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak ile ilgili bir programda söylediği “IŞİD'e adam yetiştiriyor” sözleriyle ilgili tartışma giderek büyüyor.

‘İmamlar ve Sultanlar’ adlı eserinde İslam tarihinin ilk 150 yılına eleştirel bir yaklaşım ortaya koyan Mustafa İslamoğlu, son dönemlerde IŞİD'i hedef alan açıklamaları kapsamında, İFAM kurucusu İhsan Şenocak'ı da hedef aldı. Birbirlerine yönelik twitter üzerinden eleştiriler yönelten İslamoğlu ve Şenocak arasındaki gerginlik, İslamoğlu'nun Şenocak için söylediği “IŞİD'e adam yetiştiriyor” açıklamalarıyla daha da gerginlik yarattı.

AĞIR SÖZLER
Mustafa İslamoğlu katıldığı bir televizyon programında Samsun'da bulunan İFAM'a da ağır eleştirilerde bulundu. İslamoğlu programda, "Samsun'da gitmişler, Diyanet İşleri Başkanlığı koca bir binayı al bunu tepe tepe kullan, IŞİD'çi yetiştir diye vermişler. Ben buradan Diyanet'e, Diyanet içindeki ehli vicdan sahibi olanlara sesleniyorum; Bu adamlara bu müesseleri verdikten sonra hala bu memleketten IŞİD'e asker çıkıyor diye şikayet etmeye ne hakkınız var sizin? Geleceğin IŞİD'ini bugünden çıkarıyorsunuz zaten. Geleceğin IŞİD'ine yeterince yatırım yapıyorsunuz zaten" diye konuştu.

ŞENOCAK'DAN CEVAP
İFAM kurucusu İhsan Şenocak ise yazdığı yazı ve twitter üzerinden paylaştığı mesajlarda Mustafa İslamoğlu'nu eleştirmeyi sürdürüyor. Şenocak, ‘Ahmed b. Hanbel, Hadis kitabı Müsned'ten zalim devlet başkanları ile alakalı hadislerin tamamını çıkarmıştır’ sözleriyle ilgili İslamoğlu'nu hedef alan açıklamalarını sürdürürken, kendisine yönelttiği "IŞID’çi yetiştiriyor" açıklamalarının ise, "Türkiye DAEŞ'i destekliyor" iftirasına hizmet olduğunu savundu.

Kaynak: Gazete Gerçek / Gülsüm Atik
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.