Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlu Başkan Afrin'de

Samsun Haber

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Afrin'e giderek TSK ve ÖSO'nun ele geçirdiği tünelleri gezdi.

Samsun haber - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk askerine ve ÖSO'ya destek olmak için Afrin'e gitti.

İlk olarak Türk askerlerini ziyaret eden Başkan Genç daha sonra Afrin'de bulunan Cenderes Belediyesi'ne gitti. Başkan Genç, "Afrin’deki şanlı Türk ordumuz ve yiğitlerimiz. Samsun’a, Canik’e çok selamları var. Afrin Cenderes Belediyesi, yakında kaymakamlık olarak hizmet verecek inşallah" dedi.

TÜNELLERİ GEZDİ

Burada yaptığı görüşmelerin ardından ÖSO'ya bağlı birliklerle Deyr Ballut tepesinin teröristler tarafından açılan ve Türk askerleri tarafından ele geçirilen tünelleri gezdi. Başkan Genç, "Cinderes’te Deyr Ballut tepesinin altında ülkemizi işgal etmek isteyen devletlerin ve taşeron teröristlerin açmış olduğu tüneller. İçeriden çektiğimiz görüntüleri sizinle paylaşıyorum. Nasıl ki Çanakkale’de 7 düvele karşı mücadele etmişsek Suriye’de de aynı şekilde mücadele ettik. Bu tünellerden Reyhanlı’ya havan topları atılıyordu. Şimdi ise askerlerimizin bölgeyi temizlemesiyle bu atışlar bitti" diye konuştu.

Ziyaretlerinin ardından Başkan Genç Afrin merkezde yer alan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın mobil aşevinden, vatandaşlara yemek dağıttı.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.