Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlu Ailenin Ekonomisine Tavuk Katkısı

Samsun Haber

Samsun Vezirköprü’de yaşamını sürdüren 45 yaşındaki İsa Kurnaz, küçük çapta başladığı tavuk besleme işini ilerletti ve aile ekonomisine büyük katlı sağlar hale getirdi.

Geçtiğimiz nisan ayında beslemek için aldığı civcivleri büyük bir özenle büyüterek yumurta üretim yapacak seviyeye gelen Kurnaz, bu işin külfetinin çok olduğunu söyledi. İlk başta 600 civciv aldığını belirten Kurnaz, zamanla 100 civcivin öldüğünü, kalan hayvanlarında tüm bakımlarının yapıldığını kaydetti.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Umut Kurnaz, okul dışında tavuklarla ilgilendiğini, aile ekonomisine katkı sağlamak istediğini ifade ederek, eğer emek verilirse tavukçuluğun karlı bir iş olduğunu söyledi. 
500 kümes hayvanının 150 tanesinin horoz olduğunu, horozları satarak değerlendireceklerini, tavukların ise yumurtalarının satılarak değerlendirileceğini kaydeden Umut Kurnaz, yaptıkları ilk tavuk denemesinden olumlu sonuç aldıklarını dile getirdi. Tavukların doğal yemlerle beslendiğini ve bahçede gezindiklerini de kaydeden Kurnaz, etlerinin lezzetli olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.