Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlu aile yaşam mücadelesi veriyor tek istedikleri hayatta kalabilmek

Samsun Haber

Samsunlu 4 kişilik ailenin, fertlerinden 3 kişi hastalıkla mücadele ediyor.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde bir bodrum katında yaşayan aile, hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Eşi ve iki çocuğunun hastalığı nedeniyle çalışamayan baba, 900 tl engelli maaşıyla ailesini ayakta tutmaya çalışarak yaşam mücadelesi veriyor. Ailenin tedavi masrafları 100 bin TL'yi buluyor.

İki çocuk annesi olan Hülya Alkan, lösemi hastalığının bir çeşidi olan hücre hastalığı ile savaşırken 6 yaşındaki kızları Azra Alkan’da konuşma geriliği yaşıyor. Ayrıca 10 yaşındaki oğulları Kıvanç Alkan'da boynundaki sinir damarlarının kopuk olmasından dolayı sol kolunu kullanamıyor. 
 Baba Ali Alkan ise eşi ve çocuklarının hastalıkları nedeniyle hastane ve ev arasında koşuşturuyor. 900 tl engelli maaşıyla hem ailesini geçindirmeye hem de tedavi ettirmeye uğraşıyor.

TEK İSTEDİKLERİ TEDAVİ OLABİLMEK

Eşi ve çocuklarının tedavi masraflarının 100 bin TL’yi bulduğunu söyleyen Baba Ali Alkan, "Eşim hücre hastası, lösemi hastalığının bir çeşidi, her akşam trombosit alması gerekiyor. Doktorlar bu şekilde çok fazla ömrünün olmadığını söyledi. Çocuklar fakültenin acilinde büyüdü. Ben çalışamıyorum evde eşime bakmak zorundayım. Oğlumun fizik tedavisi için buradaki hastaneler aylık 5 bin TL para istiyor. Eşimin bir ilacı 3 bin 500 TL. Kızım 6 yaşında ve konuşma geriliği var. Tedavi ettiremiyorum onun da seansları aşırı pahalı. Aylık 900 TL engelli maaşı alıyoruz. Maaşın 400 TL’si ev kirasına geri kalan elektrik su ısınma ve yemek giderine gidiyor. Çaresiz durumdayım. Ailemin tedavileri mevcut. Ama tek başımayım. Çalışma imkanım olsa çalışabilirim ama ailemden ötürü çalışamıyorum" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.