Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunhaber.com'un Haberi Ankara'yı Karıştırdı

Samsun Haber

Haberimiz ses getirdi; AK Parti Genel Merkezi tarafından ANDY-AR isimli şirkete yaptırılan kamuoyu araştırmalarının Samsun da dahil bazı illerde maniple edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıltılmak istendiği iddiaları ortalığı karıştırdı. 

Samsunhaber.com’da yayınlanan manipülasyon haberi bomba etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Samsun’un da bulunduğu bir çok ilde anketlerde “manipülasyon yapıldığı” yönündeki iddialar üzerine adeta seferberlik ilan etti. Samsun’da birçok ilçede yaptırılan ve bazı milletvekilleri tarafından manipüle edildiği söylenen şaibeli anketler iptal edildi. Aynı yerlerde son iki günde ikişer ayrı anket yaptırıldı. 

BİRÇOK İLÇEDE YENİDEN

İddialar üzerine bazı milletvekillerini azarlayan ve maniple edildiği anlaşılan anketleri hükümsüz sayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun’un birçok ilçesinde yeniden anket yapılması için talimat verdiği öğrenildi. Bu kapsamda Atakum, İlkadım, Çarşamba, Kavak, Ladik, Vezirköprü, Havza ve henüz belirlenemeyen bazı ilçelerde farklı bir firmaya yeniden  
Anket çalışması yaptırıldı. 

ÜÇ DEĞİL BEŞ İSİM SORULDU

Bazı yerlerde vatandaşlarla birebir, yüz yüze yapılan anketler bazı ilçelerde ise telefonla vatandaşlar aranarak yapıldı. Maniple edilen anketlerden farklı olarak bu kez 5 aday ismi soruldu. Daha önce kazanması muhtemel güçlü adaylar elenerek soru dışı bırakılmış ve “Bu üç adaydan hangisini istersiniz” diye sorulmuştu. Böylece maniple edilen adayların ismi öne çıkarılmaya çalışılmıştı.  

ANDY-AR’DA SESSİZLİK HAKİM

ANDY-AR’a yaptırılan ancak bazı milletvekilinin bölge ekiplerine müdahalesiyle maniple edildiği öne sürülen anketlerle ilgili Külliye ayağa kalkarken söz konusu anket şirketinden henüz hiçbir açıklama yapılmadı. Samsun’da manipülasyon kuşkusu duyulan ilçelerde yapılan anket sayısı 5’e ulaşırken, son anketlerin ANDY-AR yerine farklı firmalara yaptırıldığı öğrenildi.  

MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?

Olayın Külliyede yankı bulması milletvekillerini de tedirgin etti. Bazı milletvekilleri adeta sahadan çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan önceki seçimlerde de yine manipülasyon iddiaları üzerine “Anketlere güvenmiyorum” diyerek üç ay süre ile anket yapılmasını yasaklamıştı. 

Samsunhaber.com (ÖZEL HABER)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.