Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’dan o ithalata tepki

Samsun Haber

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, dışardan et ithal edilmesine tepki göstererek, ''Bu projeye bakanlığımızın alet olması bizi üzüyor'' dedi.

Samsun Haber - Türkiye’de et ithalatında alınan vergi oranları büyükbaş hayvanlarda yüzde 135’den 26’ya indirildi. Büyükbaş hayvanların etinden alınan gümrük vergisi oranlarında da indirime gidildi. 

Bakanlığın duruma alet olmasını üzüntü verici olarak niteledi

Dışarıdan et ithal edilmesi uygulamasına Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan tepkili. Dışardan et ithal edilmesinin dış faktörlerin projesi olduğunu savunan Doğan, bakanlığın duruma alet olmasını ise üzüntü verici olarak değerlendirdi.

Doğan, ‘’ Cumhurbaşkanımız her konuda millileşmeye doğru seferberlik başlatmışken, milli tarım diye bir politika üreteceğiz diye sevinirken, bugün milli üreticiyi bitirmek, bitirecek duruma getirmek hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Bunun için bir an önce bu yanlıştan vazgeçip, kendi içerisindeki üretimi arttırarak, kendi üreticisini daha fazla destekleyerek üretimin arttıracağız. Böylelikle dışarıdan et ve dana ithal etmeyi bırakıp, dışarıya biz et, dana, hububat ihraç etmemiz durumuna gelmemiz gerekiyor’’dedi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.