Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’dan Berberoğlu’na destek

Samsun Haber

CHP Samsun İl Örgütü,  CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından bugün Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek amacıyla eylem düzeledi.

Samsun Haber – CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, yargılandığı MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasının ardından CHP, kararı protesto etmek için yürüyüş başlattı. Yürüyüşe destek vermek için de Samsun İl Örgütü Atatürk Anıtı önünde eylem düzenledi.

Düzenlenen eylemde konuşan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’na 25 yıl hapis cezası verildi. Bu kararın, hukuki bir tarafı yoktur. Hukuk güvenliği kalmamıştır. Yargı bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir. Bugünden sonra Genel Başkanımızın izlediği yürüyüş rotasında, CHP Samsun İl Örgütü olarak, kendilerine destek olmaya devam edeceğiz. Hukuk adına, adalet adına sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. İşte tüm ilçe örgütlerimiz burada. İlçe örgütlerimizle beraber, partimizin ilkelerini yaşatmaya devam edeceğiz ve faşizme karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, biz inandıkça ve mücadele ettikçe, güzel ülkemizde demokrasi tohumları yeşerecektir” dedi.

Gökhan İÇKİLLİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.