Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’daki o uygulamanın kaldırılması adına imza kampanyası başlatıldı

Samsun Haber

Samsun'daki parkomat uygulamasına son verilmesi adına Change.org'da 'Samsun’da Vatandaşı Soyan Parkomatlar Kaldırılsın' sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Samsun Haber - Günümüzde 35 milyondan fazla kullanıcısı bulunan sosyal, gönüllü, ücretsiz ve kâr amacı gütmeyen dünyanın en büyük imza kampanyası projesi olan Change.org'da Samsun'daki parkomat uygulamalarının kaldırılması adına bir imza kampanyası başlatıldı. 

'Samsun’da Vatandaşı Soyan Parkomatlar Kaldırılsın' sloganıyla başlatılan imza kampanyasında yer alan ifadeler şu şekilde.

"Ana cadde yol kenarlarında, kamu alanlarından ücret alınması yasak olduğu halde ücret alıp fahiş karlar elde eden, bununla yetinmeyip evlerin önündeki park alanlarından ücret almaya başlayan bu sisteme el birliğiyle tepki göstermeli ve kaldırtmalıyız.'Otopark Yönetmeliği’nin 4. maddesinin ‘F’ bendinin son paragrafında ‘Bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının Belediye ve Valilikçe karşılanması zorunludur' ibaresi geçmektedir. Kamuya ait alanlar olduğu için bu hizmet zaten belediyeler ve valilikler tarafından karşılanmak zorundadır. Alınan ücretler yasa dışıdır."

İmza kampanyasına destek olmak isteyenler 'https://www.change.org/p/samsun-da-vatanda%C5%9F%C4%B1-soyan-parkomatlar-kald%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n recruiter=72967161&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=des-lg-share_petition-reason_msg ' adresini ziyaret edebilirler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.